Careless George

George Michael ville være fyldt 60 år i dag. Tog superstjerne-fængslet livet af ham? Han befandt sig ialfald tydeligvis ikke godt i den verden af evig bevågenhed og kolossal forventning, som var blevet hans efter himmelfarten med Wham! sammen med skyggepartner Andrew Ridgeley. Fra tidlig plastik-Motown-pop med dem til en senere luksuriøs solomusik for alverdens dansegulve, samt nogle uafrysteligt stærke ballader, altsammen udført med nærmest Bryan Ferry’sk elegance.

Her som markering af hans runde dag den eneste George Michael-single jeg ejer, en 12″er med en extended version af hans store 1984-single ‘Careless Whisper’. Hver tone, hvert anslag, hver frasering på dette stykke fremragende hifi-pop er rendyrket perfektion. Ja, selv saxafon-temaet giver fuldbyrdet mening. Og der findes næppe en blødere og mere lindrende lyd end de synth-strings. Alle har mindst ét minde de forbinder med ‘Careless Whisper’. Mit er vistnok placeret dengang under sommernætter på den franske Riviera…

5 tanker om “Careless George”

  1. Vi kommer ikke uden om at “Older” er ét af, ikke kun 90ernes, men moderne tids bedste popalbum. Balladerne er i “In The Wee Small Hours” klassen og up-tempo numrene, noget af det bedst produceret, stadigvæk også her i 2023.

    George kunne skrive sange og synge som få. Èn af de helt store.

  2. Stærkt savnet.
    Han døde i 2016, det frygtelige år, hvor alle døde – først Bowie, senere Prince og listen er lang.

    Jeg kan huske, jeg så, tilfældigt, sidste sommer, et klip tilbage fra prinsesse Dianas begravelse (det var vist noget med best selling single, tror jeg). Så prøv at se, kort, i starten, 4 sekunder inde:
    Han ankommer sammen med Elton John (og partner) der skal spille og synge til ceremonien. Han går lidt bag dem, og de har flotte suits på. Så bliver han stoppet, af vagterne, og skal vise passérseddel/invitation – han tager det pænt (med et smil). De aner ikke, hvem han er. Sådan en gigastjerne.
    https://www.youtube.com/watch?v=1o9rLDCfO6o

  3. Jeg har aldrig været den store fan, men kan dog høre, at der er perler imellem det ellers lidt ujævne repertoire. Min klare favorit er ubetinget Praying for Time. Det nummer er usandsynligt smukt.

  4. personligt synes hans topnummer freedom ’90, som har en fremragende rytmisk og melodisk fremgang, og generelt bare et virkelig godt nummer.

Skriv et svar